:: Cu In Hell ::

Het verhaal van een doordeweekse boerekinkel uit Mol.
:: Welkom in de hel :: Naar huis | Touch me ::
[::..Rechts..::]
:: Willem: (Nieuwe blog (2)!)[>]
:: Ann: De vrouw van de wereld [>]
:: Peter: Nog een man in de wereld [>]
:: Kurt: De slimste vent op aarde [>]
:: Yves: De best boardende vork op deze bol [>]
:: Bart: Ex-Hoofdkaas[>]
:: Bart: Oftewel smintjes[>]
:: Koen: Par Hasard[>]
[::..archive..::]

:: zaterdag, oktober 04, 2003 ::

Fo(e)rd

Mooi weer vandaag. Bibi moet werken. We zijn met twee, dus voorlopig heel rustig. Manne, manne. Wat is dat toch in Limburg. Eerst de mijnen, nu de Ford. Wat ik nie snap is dat het bestuur van zo'n bedrijf het zo ver laat komen. 3000 man. Met toeleveringsbedrijven en partners van de ontslagen mensen zijn dat om en bij de 8.000 mensen dat hun brood wordt afgenomen.

En dan maar roepen dat de loonlasten te hoog zijn. Tja, die lasten zijn hier al jaren zo hoog. En kakken op de regering. Wetewa. Die kunnen gewoon niets doen. Of elk bedrijf dat in de toekomst mensen moet laten afvloeien, zal een beroep willen doen op Verhofstadt en co.

Was in den tijd voor een journalistieke opdracht in Vilvoorde toen Renault dichtging. Gepraat met vakbondsmannen. Alles gingen ze doen om het tegen te houden. En wat is er gebeurd? Fabriek dicht en manager die instond voor ontslagen is een jaar later uitgeroepen tot beste manager van Europa.

Aan de mensen van Ford Genk. Steek alle energie in een tijdelijke CAO, zodat je op een deftige manier kan afvloeien. Steek geen kracht om eventuele jobs te redden. Heb het ooit zelf meegemaakt. Het is dweilen met de kraan open en op het einde van de rit wint toch de economische realiteit.

Ook hier in de buurt is een groot bedrijf waar de arbeiders binnenkort te horen krijgen hoeveel er moeten vertrekken. Ken daar een pak mensen. Met een huis en kinderen. ik hou mijn hart al vast.

CU
IN HELL
:: Bennie 4:05 p.m. [+] ::
...

This page is powered by Blogger. Isn't yours?